Pups

Pups

Met enige regelmaat hebben wij een nestje Border Collies. De ouders, waarmee gefokt wordt, worden gecontroleerd op heupdysplasie en erfelijke oogafwijkingen. Ook worden, wanneer nodig, DNA-testen gedaan op CEA en TNS. Verder moeten ze, wat het exterieur betreft, natuurlijk aan de standaard voldoen en geen ernstige fouten hebben. Daarnaast wordt er ook gekeken naar karakter. De pups groeien bij ons in huis op en in de periode dat ze bij ons zijn, wennen ze aan allerlei dingen, die ze in hun toekomstige leven tegen zullen komen. Het is erg goed voor de pups, dat er veel mensen over de vloer komen en zeker kinderen. Dus wilt u de pups bezoeken, dan bent u van harte welkom.

Op de leeftijd van 7 weken, wordt er een puppytest gedaan, zodat we de toekomstige pupkopers zo goed mogelijk kunnen adviseren, wat voor hen de meest geschikte pup is. Op de leeftijd van 6 weken krijgen ze hun eerste inenting en als ze met de leeftijd van plm. 8 weken met hun nieuwe eigenaar meegaan, zijn ze 3 tot 4 keer ontwormd.

De pups worden door de Raad van Beheer gechipt. Deze chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel en wordt ter hoogte van de schouder geïnjecteerd. Wanneer de pup met de nieuwe eigenaren vertrekt, krijgt hij/zij de nodige dingen mee. De eerste benodigdheden worden door ons met de pup meegegeven.

Puppy Nieuws