Kayleigh’s Sans Arc (Starling)

Kayleigh’s Sans Arc (Starling)

Starling – met een knipoog naar Sterling, de kennelnaam van verschillende van onze honden –  is een dochter van Freya en Carl (Sneak Preview from Carolyn’s home). Carl is een grote clown, met een heerlijk karakter en gelukkig heeft hij dit ook doorgegeven aan o.a. Starling. Haar moeder, Freya, kreeg maar liefst 8 pups in haar 2e nest op 23 mei 2017, waarvan 4 reutjes en 4 teefjes. En daarvan is Starling dus bij ons gebleven.

Starling is een prachtige teef, met net zo’n prachtig karakter. Een heerlijke, vrolijke en open Border Collie, die overal voor te porren is. Haar grootste hobby is om samen met haar moeder race-spelletjes te doen. En trainen en showen met grote vriendin Joyce, vindt ze ook geweldig. De verdere training doet ze nu voornamelijk met mij en Mark. Als je het maar op een positieve manier aanpakt, vindt ze alles prima. Ze gaat met een open blik, door het leven en wij genieten enorm van haar.

De naam van Starling komt van de Engelse naam voor spreeuw en sprak mij daarom aan. Haar officiële naam is Kayleigh’s Sans Arc. Sans Arc betekent letterlijk “zonder boog” en is een stam van de Lakota Indianen, zie ook https://en.wikipedia.org/wiki/Sans_Arc. Ze heeft in de tussentijd ook al een paar nesten van o.a. Paige meegemaakt en ze blijkt een geweldige pleegmoeder te zijn. Er wordt met enige regelmaat een show bezocht met Starling, wat ze heel goed doet en de komende tijd zullen we bezig zijn met haar gezondheidstesten. Daar zal uiteraard het nodige over vermeld gaan worden, de komende tijd.

Info Starling

Showresultaten Starling

Stamboom Starling

Fotoalbum Starling