Kayleigh’s Touch The Clouds (Present)

Kayleigh’s Touch The Clouds (Present)

Uit het laatste nest van Paige hebben we in 2018 Present aangehouden. Present, vernoemd naar haar oma Gift, is een vrolijk en levendig teefje. Erg lief en aanhankelijk en wil graag voor ons werken. En ja, dat zijn de eigenschappen die we graag in onze Border Collies zien. Starling, het halfzusje van Present, heeft op een gegeven moment, geheel vanzelfsprekend, de opvoeding van Present voor een groot deel overgenomen van moeder Paige. Nu ze allebei volwassen zijn, is dat ook zo langzamerhand afgelopen wat Starling betreft. Present is nu groot genoeg om haar eigen boontjes te doppen. Ze is uitgegroeid tot een volwassen Border Collie, die op haar beurt, nu de generatie onder haar probeert te regelen. Het blijven Border Collies.

De officiele naam van Present, is Kayleigh’s Touch The Clouds. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Touch_the_Clouds

Zoals veel van onze honden, is ook Present vernoemd naar één van de oorspronkelijke bewoners van de VS. Puur als een soort van eerbetoon naar deze prachtige mensen, die zo verweven waren met de natuur en onze aarde. Terug naar Present: voor ons is ze ook echt een cadeau. Ze is dan wel vernoemd naar haar grootmoeder, ze heeft een eigen persoonlijkheid. Zoals elke hond natuurlijk heeft. Ze heeft ook zeker een gevoelige kant. Wat ik zo typerend voor Border Collies vind. Met haar trainen, kun je bij wijze van spreken, fluisterend doen. We hopen heel lang van haar te mogen genieten en hopelijk is dat ook wederzijds.

Present heeft prachtige pups gekregen. We hebben kunnen genieten van Present als een hele goede, zorgzame, moeder. Het is gebleven bij 2 nestjes en ondertussen is Present met pensioen en zal geen pups meer krijgen.

Info Present

Showresultaten Present

  • Exterieurkeuring BCCN, keurmeester mevr. Van Veen-Keur.
    Uitslag: Goed (wat vertaald kan worden naar een Uitmuntend).De uitslagen die je op een exterieurkeuring kunt behalen zijn: onvoldoende, voldoende, ruim voldoende en goed.

Stamboom Present

Fotoalbum Present