Kayleigh’s Kimimela (Freya)

Kayleigh’s Kimimela (Freya)

In december van 2012 is het 2e en laatste nest van Ming geboren waarvan Bran de vader is. 3 Reuen en 4 teven, hoe mooi kun je het krijgen? Vooral als je een teefje wilt aanhouden. Met 4 teefjes heb je een mooi aantal om er eentje uit te kiezen en Freya, viel na een paar weken al op. Elke avond had ze “last” van de gekke 5 minuten. Heel erg komisch was haar clowneske gedrag als ze dan even rondjes ging racen door de pupren. Zie het maar voor je: een pup van amper 3 weken, die blijkbaar in de gaten heeft dat ze kan lopen en rennen, hoe onnozel dat er uit kan zien op die leeftijd. Nu ze volwassen is, doet ze dit nog steeds tijdens wandelingen, alleen gaat het allemaal een stukje sneller en behendiger.

Freya, is genoemd naar de Noordse godin Freya en ze doet haar naam eer aan. Ze is een lieve knuffel, maar als ze haar mannetje moet staan, dan is ze zeker de beroerdste niet. Uiterlijk lijkt ze veel op haar moeder, maar met sommige dingen zie je ook haar vader tevoorschijn komen. Qua karakter heeft ze ook erg veel van Ming. Erg vriendelijk maar met vreemde mensen meestal eerst wat afwachtend. De officiele naam van Freya is Kayleigh’s Kimimela. Kimimela komt uit de Sioux-taal en betekent “Vlinder”. Wegens een computer-crash zijn alle afbeeldingen van Freya die we daar op hadden opgeslagen helaas verloren gegaan, we zullen het foto-album z.s.m. aanvullen met recente foto’s.

Info Freya

Showresultaten Freya

  • 10 december 2017, Amsterdam Winner, Open klas 2U.
  • 9 juli 2023, clubmatch KC Hoogeveen, Veteranen 1U, BOB, 2e plaats erering bij de Veteranen
  • 26 november 2023, Dutch Winner, Veteranen 1U, Beste Veteraan en Veteran Winner + bij laatste 6 geëindigd in de erering bij de Veteranen

Stamboom Freya

Fotoalbum Freya