Nieuwe update Pups Freya

Oftewel: 7 puppies die hun gebitjes nu best serieus aan het uitproberen zijn en niet alleen op die dingen, waar ze hun tandjes in mogen zetten. Met dat warme weer wat we de afgelopen week hadden, kwamen er ook met enige regelmaat mensen met slippers aan op bezoek. En dat is leuk voor puppy’s. Hoe ze onderling met elkaar omgaan is op één van de foto’s goed te zien. Zo schattig die puppy’s – meestal, maar soms niet. Dikke pret achter het huis en in de ballenbak. Ook de zandbak is favoriet voor onze kleine hooligans. De dierenarts heeft de pups uitvoerig bekeken en nagekeken en was erg tevreden over het 7-tal. Altijd prettig dat dat ook allemaal goed is bevonden.

Komende week worden ze gechipt. Dan gaan we met het complete nest naar de chipper toe, i.p.v. dat de chipper hierheen komt. Ja, dat krijg je dus in Corona-tijd. En we hebben nog meer op de planning, maar daarover later meer. Ondertussen proberen we in deze komende, laatste weken zoveel mogelijk van de pups te genieten. Alhoewel dat soms een beetje moeilijk is, als ze met z’n allen in je hangen en je even van een kop koffie probeert te genieten. 

Categorie: Pups

Pups Freya gaan de 6e week in

En nu doe ik heel hard mijn best om elk moment te pakken om bij de pups te zijn. En vooral om ze te observeren. Want je zou eens wat missen, dat moeten we niet hebben. Verder wordt er ook zoveel mogelijk geknuffeld. Al moet ik zeggen, ze worden met de dag baldadiger. Mama Freya is gelukkig met serieuze opvoeding begonnen en wijst ze regelmatig terecht als ze er genoeg van heeft. Ze mogen best tegen haar aan liggen, maar als ze gaan lopen klieren…. da’s dus niet de bedoeling. 

Visite vinden de pups geweldig. Al die aandacht, daar zijn ze gek op. En zelfs het 1e ritje in de auto hadden ze weinig problemen mee. Op naar de volgende. Komende week komt de dierenarts om ze na te kijken en hun eerste inenting te geven. Dat is ook nooit echt een probleem, dus voor de pups wordt dat gewoon een nieuwe ervaring erbij.  Het is de verwachting voor de komende dagen dat het voorlopig  droog blijft, dus zullen ze weer veel buiten zijn. Heerlijk om ze te zien racen met z’n allen. Samen met hun moeder en met Starling, hun grote zus. Heel handig zo’n hulpje erbij. 

Categorie: Pups

Pups Freya

Alle pups zijn inmiddels al besproken

Categorie: Pups

Pups Freya nieuwe update

En dan hoor je een van de a.s. pupeigenaren zeggen, dat ze de dagen aan het aftellen is. Nou, ik niet. Ik schrok er eigenlijk een beetje van, dat de pups alweer 4 weken zijn. Wat gaat dat toch altijd weer hard. Beetje afgezaagd misschien, maar zo is het wel. De ene dag zit je in de spanning vanwege de bevalling en voor je het weet vertrekken ze alweer. En ze zijn zo leuk en schattig en lief…. en hebben inmiddels allemaal een gebitje. Die steeds fanatieker gebruikt gaan worden. En laten we eerlijk wezen, tegen de tijd dat ze vertrekken ben je al die tandjes wel een beetje beu en weet je, dat het tijd wordt dat ze hun eigen baasjes krijgen. Maar nu nog even niet. 

We hebben er een tweede ontwormingskuur in gekregen, de kamer is verkend en dankzij het geweldige voorjaarsweer zijn ze ook al naar buiten geweest en hebben heerlijk met Freya in de zandbak gelegen en hadden we even zowaar een paar driekleurtjes haha. O ja, zou ik bijna vergeten. Als puppies groter worden, wordt het ook tijd voor het echte werk, wat betreft hondenvoer, oftewel echt vers vlees. En dat vonden ze lekker, het ging er dus in als … vers vlees (oftewel KVV = kompleet vers vlees). Hieronder heb ik even de conclusie toegevoegd van de universiteit van Helsinki naar de effecten op de gezondheid van drachtige teven en hun pups wanneer droge brok of verse voeding wordt gevoerd. Het eerste autoritje staat ook op stapel. Maar dat weten ze nu nog niet. Ze liggen nu met z’n zevenen in coma, vanwege de avonturen van vanmiddag buiten. Duik ik er zo weer even bij om mijn neus in hun vachtjes te duwen. Puppies snuiven noemen wij dat.

image.png

Categorie: Pups

Pups Freya gaan de 4e week in

Ik kom met een slaperig hoofd de woonkamer in met mijn eerste kopje koffie. Nog een beetje duf is het eerste waar ik dan naar kijk, de pups, die op dat moment samen met Freya in de werpkist liggen. Wat een prachtig plaatje en een gevoel van gelukzaligheid stroomt door me heen. Op dat moment realiseer ik me, dat ik het fokken nog met heel veel plezier doe en nog volop geniet van deze momenten. Mocht ik soms weleens twijfelen of ik dit nog steeds wil doen, dan is alle twijfel op dat moment bij me weggenomen. Wat voel ik me dan als mens enorm rijk. 

De pups zijn inmiddels de werpkist uit, alhoewel hij nog wel als slaapplek wordt gebruikt. Maar ze hebben de pupren nu ook beschikbaar om de kleine pootjes te kunnen strekken. En na een paar dagen zijn ze helemaal gewend. Je kunt je al niet meer voorstellen, dat ze met z’n allen alleen de werpkist als ruimte hadden. De volgende stap wordt de kamer. Maar niet te snel, het gaat alweer veels te hard. De eerste visite is ook de pups komen bewonderen. Pups zijn op elk moment schattig, maar deze leeftijd is het knuffelgehalte wel heel erg hoog. Maar misschien wordt het met de volgende visite wel weer overtroffen

Categorie: Pups

Pups Freya week3

En inmiddels hebben ze hun 1e ontwormingskuur gehad. Daar hadden ze niet echt problemen mee, blijkbaar is het acceptabel voor de pups, qua smaak. Ze beginnen behoorlijk levendig te worden en ook al aardig rumoerig. Nou ja, voor zover dat kan, als je een twee weken oude pup bent. Maar aan het zevental te zien, zal het niet erg lang meer duren, voordat ze de werpkist uitgaan. We proberen deze periode nog een beetje te rekken, voor zover dat mogelijk is. Wat dat betreft laten pups zich niet echt tegenhouden.

We kunnen nu ook merken, dat de oortjes ook open zijn, ze reageren op onze stemmen. Best wel komisch om van die onnozele hoofdjes omhoog te zien komen, als wij contact met ze proberen te maken en iets van herkenning in hun reacties te zien. Verder slapen ze nog heel erg veel, maar die periode, waarin ze alleen maar slapen en eten is nu wel voorbij. Freya doet verder precies datgene, wat we van haar mogen verwachten. Ze zorgt heel goed voor haar pups en is vooral ook erg waakzaam v.w.b. de aanwezigheid van onze andere honden. 

Veel plezier gewenst met de nieuwe foto’s.

Categorie: Pups

Pups Freya gaan de 2e week in

De komende dagen zullen de ogen en oortjes opengaan, maar tot nu toe is het alleen nog slapen en eten. De pups groeien goed, ik vermoed weleens, te goed – op het moment van schrijven, is een van de dikste pups niet helemaal blij en in dit geval denk ik dan, dat hij weer eens teveel gegeten heeft. Afgelopen maandag was er lichte paniek in de tent. Freya reageerde niet op eten en voor Freya is dat abnormaal. Gauw getemperatuurd en de thermometer gaf 40.1 graden aan. Dus heel snel naar de dierenarts. Die constateerde een lichte ontsteking en gaf o.a. antibiotica mee. Gelukkig ging het daarna weer rap beter en at ze snel weer als de Freya die we kennen, als een slootgraver dus. Wat kun je van sommige simpele dingen enorm gelukkig worden. De pups hebben er weinig van meegekregen. Alleen een dagje dat het qua voeding en dus ook groei, iets minder hard ging. Maar die schade hebben ze inmiddels ook wel ingehaald. Freya zorgt weer enorm goed voor haar pups en in principe hoeven wij alleen maar toe te kijken en vooral te genieten. En vooral zoveel mogelijk foto’s maken.

Categorie: Pups

Puppies Freya en Carl

Het was een vlotte bevalling, waarbij onze hulp nauwelijks nodig was. Helaas is de achtste pup, een teefje, dood geboren en konden we haar ook niet meer aan de gang krijgen. Dus dat was na 7 gezonde en levende pups even een domper. Best wel verdrietig om een volgroeide pup niet levend geboren te zien worden, maar jammer genoeg hoort dit er nou eenmaal bij. We hebben haar Juultje genoemd en een mooi plekje bij onze andere overleden honden, in de tuin,  gegeven. 

We hebben in ieder geval 7 prachtige en gezonde pups, waarvan er 4 reuen en 3 teven zijn. En bij deze ook de foto’s op volgorde van geboorte. 

Die volgorde is als volgt: 1e is Brannetje een reu, de 2e is Beebee een teefje. De 3e is Hieperdepiep ook een teefje (de stemming zat er goed in, vandaar deze naam), de 4e is weer een reu, die we de naam Kareltje hebben gegeven – vernoemd naar zijn vader Carl. De 5e is een 3e teef, met de naam Tingeling – naar haar oma Ming, die we vaak Tingeling noemden. De 6e pup is een reu met de naam Wicky en de 7e is de 4e reu met de naam LJ (= Lange Jan). Deze namen zijn de puppynamen, wat we bij elk nest doen.

Freya als ervaren moeder doet het weer fantastisch. Ze wil amper bij haar pups weg en wijdt zich volledig aan het zogen en verzorgen van haar kroost. Wij hoeven alleen maar toe te kijken, Freya regelt het allemaal verder wel. En wij zorgen ervoor dat Freya haar eten en drinken in de werpkist bezorgd krijgt. We zitten dus deze dagen voornamelijk op een roze wolk te genieten van de pups en Freya.

Categorie: Pups

Pups verwacht in mei

Uit de combinatie Freya en Carl hebben we eerder pups gehad, zie Starling. Dit was zo’n geslaagd nest, dat we weer heel erg uitzien naar de komende pups. En daarbij ook nog het feit, dat Freya zo’n geweldige moeder is, kan onze zomer al niet meer stuk.

Carl en Freya

Categorie: Pups

Laatste pup-update pups Starling

Inmiddels is het huis leeg en is de laatste pup vertrokken. Alhoewel, er is bij ons eentje gebleven. Dus zo rustig is het hier nou ook weer niet. Ze hebben het in die laatste weken best nog wel druk gehad, met de nodige visite over de vloer, De chipper die langskwam om bloed voor het DNA af te nemen en een chip te implanteren. De nodige autoritjes en een wandelingetje in het Alteveerse bos en gelukkig was het redelijk droog op sommige dagen, dus konden ze met zijn allen regelmatig buiten de boel op z’n kop zetten.

Ze zijn dus vertrokken, met hun nieuwe baasjes en uitgezwermd over Nederland, van Den Haag, via Nieuwegein en Renkum naar Groningen. Het was weer een drukke en gezellige tijd en voordat je het weet, zijn ze dan vertrokken met hun nieuwe baasjes. Best wel weer even wennen. Het ga jullie goed lieverds en wij wensen jullie een gezond en fantastisch hondenleven!
 

Categorie: Pups