Kayleigh’s Platonia Symbiosis (Sym)

* Alteveer 18 oktober 1999 – † Amersfoort 19 mei 2014

Everywhere we go, Every smile we see Dancin’ in moon light, we know you are free. I know you are there, smilin’ back at us ‘Cause we can see your star, shinning down on us.

Till we meet again our angel.

Symbiose – Sym – Our dog with a smile and a everlasting twinkle in his eyes.

Op maandag 19 mei 2014 hebben wij afscheid moeten nemen van onze allerliefste Sym. Sym is altijd een heel actieve en sterke hond geweest met een heel lief en zeer goed karakter. Altijd even blij, met een twinkel in zijn ogen en een glimlach rond zijn snuit. Hij genoot vooral wanneer hij in zee mocht ravotten en mee ging naar de Eifel. Rennen en ravotten in alle kleine stroompjes die wij tegen kwamen. Nimmer kreeg hij er genoeg van en het kon hem niet uitdagend genoeg zijn.

December 2013, werd hij overvallen door het “Geriatrisch Vestibulair Syndroom”. Het vestibulair syndroom is een probleem aan het evenwichtsorgaan en zorgt ervoor dat de hond zijn evenwicht niet meer kan bewaren. Zijn achter pootjes kon hij niet meer gebruiken en zijn ogen vlogen van links naar recht. Hierdoor was hij verschrikkelijk misselijk.

Even dachten wij dat Sym ons toen ging verlaten, niets was minder waar. Na een weekje Sym elke keer naar buiten te dragen en heel voorzichtig met ondersteuning weer wat laten lopen, heeft onze sterke kanjer de draad weer op kunnen pakken en was hij met een paar weekjes weer goed te doen. Helemaal de oude is hij niet meer geworden en was toch altijd een beetje wankel op de pootjes, maar kon nog heerlijk mee en had nog veel plezier in de dagelijkse wandelingen. Helaas is een tumor in zijn neus hem fataal geworden – een tumor die niet verwijderd kon worden en zorgde voor moeilijkheden bij het ademhalen en bijna niet te stoppen bloedingen.

Op 19 mei 2014 is onze lieve Sym thuis, heel dicht bij ons – heel rustig ingeslapen – Sym is 14,5 jaar geworden. Wij brengen hem terug naar de plaats waar hij zo verschrikkelijk gelukkig geweest is – de woeste heuvels en stromen van de Eifel.

Wij missen hem verschrikkelijk, maar gunnen hem zo deze rust.