Kampioen Kayleigh’s Jollification (Caleb)

In 2011 is Dane voor het laatst vader geworden en we voelen ons bevoorrecht, dat we in dat jaar twee nakomelingen van hem in onze roedel konden opnemen. In eerste instantie was dat Paige – gelijk ook onze laatste mogelijkheid, om een teefje van Gift aan te houden – en in het allerlaatste nest van Dane, waarvan we heel graag een reu wilden aanhouden, werden we verwend met 5 reuen. Caleb hebben we daarvan aangehouden. De moeder van Caleb is onze lieve Bee.

De naam Caleb heb ik gekozen omdat ik het een mooie naam vind en omdat de zanger van een van onze favoriete popgroepen zo heet. Van oorsprong is het een Hebreeuwse naam – en daarvan hebben we er wel meer gehad – en de betekenis is helemaal mooi. Ik heb verschillende op het internet gevonden en een paar hiervan zijn: hond, onverschrokken, trouw, “devotion” en “whole hearted”. Ik had het zelf niet mooier kunnen bedenken. Caleb komt uit het tweede “J”-nest, maar vind maar eens een Indianennaam met een J, die zijn er namelijk heel erg weinig. En wat we weleens eerder hebben gedaan, gewoon zoeken in het Engels woordenboek, heeft ons ook nu weer geholpen. En “Jollification” vonden we erg grappig, wat het ook bijna letterlijk betekent.

Caleb heeft A heupen, is vrij van alle oogziekten en is verder TNS en CEA-DNA vrij. We zijn dan ook erg blij met hem en vinden hem een waardige opvolger van zijn vader. Mark is druk aan het trainen met hem, een beetje gedrag en gehoorzaamheid en vooral ringtraining. Caleb is een echte mensenhond en we moeten hem tegenhouden, als we visite krijgen. Het liefst springt hij bij iedereen op schoot. Caleb is een gedreven hond. Hij is qua temperament het tegenovergestelde van zijn vader. Dane heel relaxed en soms zelfs op het luie af, Caleb wil overal vooraan staan en gebruikt de andere honden soms als kudde om te hoeden en drijven, wat hij trouwens erg mooi doet. Verder is hij een echte gentleman, als hij een van de roedelgenoten wil corrigeren gaat dat enorm beschaafd: even een poot erop leggen, licht grommen en hij dwingt respect af.

Caleb is beschikbaar als dekreu voor goedgekeurde teven.