Shoppen in Duitsland

We zijn nu bijna drie weken verder, na het ongeluk met Twist. We hebben Twist al die tijd rust gegeven en niet langer dan 20 minuten gewandeld, 1 keer per dag. verder even heel kort op ons grasveldje voor het huis uitgelaten. Twist slaapt nu niet zo veel meer en wil weer fanatiek met Treffer spelen. Daarnaast rent ze de tuin weer rond met haar teletubbie knuffels waar ze groot fan van is. De honden hebben hier een bak in de kamer staan met hun speelgoed erin. Elke avond hussel ik de inhoud van de bak door elkaar en gooi er wat nieuws in. Zo blijft het elke keer spannend wat er weer in zit voor hun. De teletubbies zijn bij Twist altijd als eerste uit de bak en als ze het red loopt ze hier de hele dag mee rond. Zo lief!

Maar goed, het gaat dus weer de goede kant op met onze dame. Gisteren zijn we een middag in Duitsland gaan winkelen. Hier zijn ze veel vriendelijker naar honden toe, ze mogen bijna overal mee naar binnen. Een perfecte leerschool voor Twist dus. En wat deed ze het weer super! Het was wel even schrikken toen ik met de riem in mijn hand stond en Twist aan de andere kant in de winkel liep. Haar riem zo doormidden geknaagd! En het ergste was nog dat onze dame het grapje doorhad (dat de riem haar beperkt in vrijheid) en ze dit s’avonds nog een keer deed bij haar eigen riem maar ook bij Treffers riem. Vandaag dus maar even nieuwe riemen gehaald, waarvan het eerste stuk ketting is en dus knaagbestendig. Vanavond drie kwartier gelopen met de honden, ze hebben weer heerlijk gerend en Twist kon het goed volhouden. Zo blij mee. Gelukkig een goede afloop dus!

In Duitsland

Categorie: Dagboek Twist