Twist heeft een ongeluk gehad

Dit keer geen leuk nieuws over Twist. Vanavond heeft ze drie flinke trappen van ons paard gehad. Ze was zo enthousiast en rende zo bij haar in de wei. Ze luisterde nergens meer naar, en alles ging zo snel. Ze rende daarna nog zo’n 50 meter terug naar ons, plaste heel snel en ging toen op haar zij in haar eigen urine liggen. Ze kermde het uit. Haar tandvlees werd helemaal wit dus we hebben gelijk de dierenarts gebeld. Twist op een handdoek in de auto en met 130 km per uur ernaar toe gereden. Daar kreeg ze gelijk een infuus met vocht en iets voor de shock. Gelukkig ook pijnstilling. Ze hebben gelijk een echo gemaakt, gelukkig geen bloedingen of vocht in de buik te zien. Daarna röntgenfoto’s gemaakt. Ze heeft wonder boven wonder niets gebroken maar wel een klaplong.

Ze ligt nu bij de dierenarts in huis met infuus. Ze blijven vannacht bij haar. Morgen vroeg om 9 uur worden er weer foto’s van haar longen gemaakt om te kijken hoe het dan is. Dit zal ook weer met een internist besproken worden. Met een klaplong kunnen ze niets, dit moet puur door rust genezen, net als al haar waarschijnlijke kneuzingen. Als alles er goed uit ziet morgen en er dus geen complicaties optreden mag ze misschien morgen al weer mee naar huis.

Allemaal heel spannend dus… wij duimen heeeeel hard vannacht.

Twist bij Dierenarts

Categorie: Dagboek Twist