Vervolg puppycursus

Hier weer even een update van Twist. Wat een fantastische hond is ze toch!

We zijn al bijna aan het einde van de puppycursus. Dit vindt ze ontzettend leuk om te doen en werkt dan ook vol concentratie en op mij gericht. Dat terwijl er toch andere honden zijn en veel prikkels. Zo bijzonder! De grote vraag is nu alleen wat we hierna gaan doen, volgens de instructrice was het overbodig om puppy cursus 2 te gaan doen omdat wij al verder zijn, qua communicatie met elkaar en de aandacht die Twist voor mij heeft. Wat een geweldig compliment vind ik dat. We moeten nu een keuze maken voor de gevorderden cursus of ABC. ABC staat voor aandacht, behendigheid en communicatie. Hierbij gaat ze wat fitness doen zoals over tonnen lopen en op een krukje gaan staan. Daarnaast leren wij hoe we nog beter kunnen communiceren met elkaar. Ik leer wat ik uitstraal met mijn lichaamshouding. Dit lijkt me erg leuk, maar we wachten nog even af wat het team van de hondenschool ons gaat adviseren.

Omdat Twist dus een hulphond wordt, is het belangrijk dat ze op mij gericht is. Daarom vraag ik iedereen om haar te negeren. Maar dat valt nog niet mee. Het lijkt wel of maar heel weinig mensen het woord negeren begrijpen. Negeren betekend dus, net doen of ze lucht is, niet aaien, tegen haar praten of haar zelfs maar aankijken. In de praktijk zien we dat mensen haar niet aaien maar dan voor haar gaan staan en haar aankijken en vertellen hoe leuk ze wel niet is. Lief bedoeld, maar niet wat wij willen zien. Daarnaast springt Twist nog steeds tegen mensen op, mensen zeggen dan “NEE” kijken haar aan en duwen haar weg. Ook heel goed bedoeld, maar hierdoor krijgt Twist toch aandacht, en boekt ze dus succes. Daarom hebben we nu een veiligheidshesje bedrukt met de tekst: NIET AAIEN en NIET AANKIJKEN. Tot nu toe werkt het erg goed. Mensen vragen nu eerst voor ze handelen, erg prettig.

Met Hemelvaartsdag hebben we samen met nog drie andere honden en drie meiden een mooie boswandeling gemaakt. Twist liep lekker los mee en reageerde ondanks alle prikkels prima op mijn verzoeken, echt geweldig. Na die tijd hebben we lekker wat gegeten op het terras met z’n allen en dit was Twist haar eerste “uit eten” ervaring. De eerste 2 minuten was ze wat onrustig, maar daarna ging ze heerlijk naast mijn stoel liggen en is niet meer overeind gekomen tot ik aangaf dat we weg gingen. Zo geweldig. Natuurlijk hebben we bewust eerst lekker gewandeld zodat ze wat moe was, maar dat ze dit zo fantastisch zou doen had ik niet verwacht.

De stichting die mij en Twist gaat opleiden, heeft via de mail aangegeven dat ze bezig zijn met een contract voor Twist en mij. Spannend!!!!hopelijk weten we binnenkort meer. Ook de uitslagen van de test die ze bij Twist hebben afgenomen zullen binnenkort onze kant op komen. Natuurlijk delen wij ze dan.

Twist met veiligheidshesje

Categorie: Dagboek Twist