Dane is aan het herstellen na een zware operatie

Via een röntgenfoto werd bevestigd, waar we al bang voor waren: een tumor (aan de milt). Tijdens een anderhalf uur durende operatie is de tumor, inclusief de milt, weggehaald. En voorzover het te zien was, zijn er geen uitzaaiingen gevonden. Dane is inmiddels goed aan het herstellen en doet eigenlijk alles weer wat hij hiervoor ook deed: de roedel in het gareel houden, de waakhond uithangen (liefst in de vensterbank) en vooral veel met ons knuffelen.

De levensverwachting voor gevallen zoals Dane, volgens onze dierenarts, is plm. 5 maanden. Maar op internet hebben we ook al voorbeelden gevonden van honden, die een stuk langer hebben geleefd. Zelf vinden we het erg belangrijk dat de kwaliteit van leven voor Dane goed blijft en hopen dat dat nog een hele tijd zo zal blijven. We houden Dane in ieder geval goed in de gaten.

Categorie: Overig Nieuws